Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Aktuálna situácia v skalickej nemocnici: pribúda mladších pacientov s ťažkým priebehom koronavírusu

22.2.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, pandemickú situáciu zatiaľ zvláda vďaka nasadeniu všetkých síl a prostriedkov, ako aj vďaka organizačným opatreniam, ktoré prijala. V posledných dňoch nemocnica zaznamenala veľmi ťažký priebeh koronavírusu u mladších ročníkov, čo je nová skutočnosť. Potvrdzuje sa, že aj tu zohráva svoju rolu britská mutácia koronavírusu.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 37 pacientom s koronavírusom, stav 6 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny nám už ležia aj mladšie ročníky – napr. 1985, 1977, čo dokazuje, že vírus v posledných dňoch vážne zasiahol aj mladšiu generáciu,“ vysvetľuje námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Daniel Vidovič s tým, že aj podľa rozboru PCR pozitívnych testov väčšinou ide o britskú mutáciu koronavírusu. Nemocnica tiež eviduje 9 zamestnancov s koronavírusom na PN a 1 lekárka je v karanténe, čo je mierny pokles oproti minulému týždňu.

Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, novinkou je, že v uplynulých dňoch zaobstarala veľkokapacitný mraziaci box pre uchovávanie vakcín Pfizer. „Ide o 253 litrový chladiaci box, ktorý umožňuje uchovávať vakcíny pri teplote mínus 80 stupňov Celzia. Jediným problémom je aktuálny celoštátny nedostatok vakcín. Záujemcovia o očkovanie z radov verejnosti sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk.

Späť